Ikona telefon+420 725 880 073 (PRODEJ a SERVIS)

Nová série kladiv s označením MB již brzy!

Kategorie: Novinky / Blog

Nová série kladiv s označením MB již brzy!

Nová série kladiv s označením MB již brzy!Po úspěšné sérii kladiv HB, se výrobce značky OSA začal soustředit na výrobu nové generaci hydraulických bouracích kladiv které sníží nároky na údržbu a servis a navýší efektivitu práce ve váhové kategorii od 120 až 440 kil. Jedná se o konstrukčně stavěný koncept na báze takzvaného monobloku. Označení této série povede název MB.

 MONOblok Vám již ze svého názvu napoví že se jedná o kladivo které se svou konstrukcí odlišuje od standardních kladiv a to tím že tělo kladiva je z jednoho kusu masivu v kterém je vložena samotná cylindrická část a píst kladiva společně s distributorem. Výhoda oproti kladivům běžných konceptů, je absence svorných tyčí (šroubů). Tyto svorné tyče nebo takzvané "svorníky" jsou při funkci hydraulického bouracího kladiva hodně namáhány, a často dochází i k jejich poškození. Jejich výměna je nutná min. po každé druhé až třetí demontáži. Povolování poškozených svorníků je často zdlouhavý proces a také finančně náročný i z pohledu ceny samotných svorných tyčí. Při výměně je nutné měnit minimálně dva kusy, ideálně ale všechny. Instalace - utažení svorníků podléhá procesu dotahování na vysoké momenty, nebo úhly, případně kombinace obou a to v několika krocích, dle určení výrobce. U některých konceptů je nutné vyhřívat svorné tyče před dotažení na vysoké teploty, následně je nutné řízené chlazení. 

Tohle všecho je jak již bylo výše zmíněno býva časově a finančně náročné, mnohokrát je to i důvod kdy je v této váhové kategorii oprava kladiva již neekonomická. 

S novou sérii kladiv MB to ale odpadá a tím se nejen ušetří čas a peníze při údržbě a servisu, ale také prodlouží životnost samotného kladiva!

Výhody a vlastnosti kladiv typu MONOBLOK série MB:

  • Tělo kladiva bez svorných šroubů (tyčí)
  • Integrovaný distributor v těle kladiva
  • Zesílený píst oproti sérii HB v stejné váhové kategorii
  • Systém zabraňující prázdným ranám
  • Pouzdra nástroje vyměnitelné bez nutnosti demontáže zařízení
  • Prachová protekce
  • Design vhodný pro práci v dírách, výkopech a omezených prostorách
  • Možnost práce pod vodou

Více informací, fotografií i technických dat pro Vás chystáme a brzo budou k nalezení přímo v sekci hydraulických bouracích kladiv s novou podkategorií s názvem MB!

 

!!! POZOR !!!

Pro nedočkavé zájemce je možné vytvořit nabídku s rezervací kladiva již TEĎ! Aktuálně se odhaduje možnost dodání již na druhou polovinu Února 2024!

print Formát pro tisk

Potřebujete poradit?
Napište nám nebo zavolejte.
E-mail [email protected]
+420 725 880 073
Ikona facebook Ikona youtube Ikona instagram